Asiakastuki

Kuinka voimme auttaa sinua?

Valitse kategoria

 • Käyttäjätili ja Catawiki
 • Ostaja
 • Myyjä
 • Asiakastuki
  • Englanninkielinen käyttäjätukemme auttaa teitä mielellään.

   Ota yhteyttä puhelimitse:

   Suomi: +358 9 315 81969

   Asiakaspalvelumme palvelee sinua seuraavina kellonaikoina:

   Maanantai
   09:00 - 17:00 (CET)
   Tiistai
   09:00 - 17:00 (CET)
   Keskiviikko
   09:00 - 17:00 (CET)
   Torstai
   09:00 - 17:00 (CET)
   Perjantai
   09:00 - 17:00 (CET)
   Lauantai
   09:00 - 17:00 (CET)

   Löydät vastaukset usein kysyttyihin kysymyksiin osoitteesta www.catawiki.fi/help

   Lähetä sähköpostia:

Usein kysyttyä

 • Mikä tekee Catawiki kautta ostamisesta turvallista?

  Plata dvs. va fi efectuată printr-o metodă de plată foarte sigură. Vom cere cumpărătorului să achite lotul într-un cont sigur în termen de trei zile de la licitație. După aceea vom informa vânzătorul cum că cumpărătorul a efectuat plata și îl vom ruga să expedieze lotul. Vânzătorul va primi plata la scurt timp după expediere. Dacă nu ați primit lotul în termen de 10 zile după achitarea prețului de achiziție, vă rugăm să ne informați pentru ca plata dvs. către vânzător să fie oprită.

 • Miksei huutoani ole hyväksytty?

  Huutoasi ei hyväksytä jos se on virheellinen. 'Virheellinen tarjous' ilmoitus saattaa ilmestyä, kun tarjottu määrä ei ole tarpeeksi korkea, jos tarjous sisältää symboleja tai mitä tahansa muita merkkejä kuin numeroita, tai jos huutokauppa on jo sulkeutunut.

 • Haluan tehdä tarjouksen kohteesta, jolla on reservihinta. Mitä tämä tarkoittaa?

  Joillekin kohteista on asetettu kiinteä 'reservihinta'. Tämä on asiantuntijan konsultaation perusteella asetettu, piilotettu minimihinta, jolla myyjä on valmis luopumaan kohteestaan. Kohteella voidaan asettaa reservihinta ainoastaan, mikäli sen on odotettu tuotto on vähintään 200 euroa. Mikäli reservihintaa ei saavuteta huutokaupan päättymiseen mennessä, kohdetta ei huutokaupata.

 • Olen voittanut koheten. Miten teen maksusuorituksen?

  Kun huutokauppa on päättynyt, ostajille lähetetään sähköposti, joka sisältää linkin maksusivulle. Sinun on mahdollista maksaa käyttäen luottokorttia (Visa, MasterCard, American Express), pankkisiirtoa tai jotain seuraavista maksutavoista: iDEAL, Bancontact, Giropay, SOFORT, EPS, Multibanco, Przelewy24. Huomaathan, että American Expressiä voidaan käyttää ainoastaan vähintään €1,000/$1,100/£900 suuruisiin maksuihin.

  Vain ostajat, jotka tekevät tarjouksia euroissa, voivat käyttää pankkisiirtoa. On tärkeää, että he käyttävät maksunsiirtoon eurooppalaista SEPA-luottokorttia. Maksujemme käsittelijä Stripe ei pysty käsittelemään muulta kuin SEPA-kortilta tehtyjä pankkisiirtoja. Tästä syystä maksu palautuu ostajan tilille. Mikäli ostaja ilmoittaa, että maksu ei ole palautunut hänen tililleen, tarvitsemme tästä virallisen vahvistuksen pankilta. Vasta tämän jälkeen Stripe voi tarkistaa, mitä maksulle on tapahtunut.

  Miten SEPA- (Single Europe Payments Area) ja SWIFT-maksut (Society for Worldwide InterBank Financial Telecommunications).
  - SWIFT-maksulla voidaan maksaa kansainvälisesti, mutta SEPA-maksuilla ainoastaan SEPA-alueella
  - SWIFT-maksuja voidaan tehdä eri valuutoissa, mutta SEPA-maksuja ainoastaan euroissa.

 • Minulla on arvokas, yksittäinen esine. Sopiiko se huutokaupattavaksi?

  Asiantuntijamme etsivät jatkuvasti uusia kohteita huutokauppoihimme. Voit tarjota kohdettasi haluamaasi huutokauppaan, tai asiantuntijamme voivat kertoa sinulle ilmoituksesi jälkeen, mikä huutokauppa sopisi kohteellesi parhaiten. Asiantuntijamme neuvovat sinua mielellään, jotta kohteesi olisi esillä parhaalla mahdollisella tavalla.

  Mikäli olet epävarma kohteesi soveltuvuudesta huutokauppaan tai haluaisit siitä ilmaisen arvion, voit ilmoittaa sen asiantuntijan arvioitavaksi ja lähettää hänelle viestin prosessin viimeisessä vaiheessa "Viesti asiantuntijalle" -kentän avulla. Asiantuntijamme ottaa sinuun yhteyttä mahdollisimman pian.

 • Voidaanko kohteelle asettaa minimihinta (reservihinta)?

  Kohteille, joiden arvioitu tuotto on vähintään 200 euroa. Reservihinta on piilotettu minimihinta, jolla myyjä on valmis myymään kohteensa. Mikäli reservihintaa ei saavuteta huutokaupan päättymiseen mennessä, kohdetta ei myydä. Myyjän on tämän jälkeen mahdollista ilmoittaa kohde uudelleen arvioidulla reservihinnalla.

 • Olen ilmoittanut kohteen huutokaupattavaksi. Milloin se arvioidaan?

  Asiantuntijamme arvioivat kaikki heille ilmoitetut kohteen mahdollisimman pian. Tavoitteemme on arvioida kohteet viikon sisällä. Erittäin suosittelujen ja teemallisten huutokauppojen kohteiden arviointi saattaa kestää hieman pidempään. Kun kohteesi on arvioitu, lähetämme sinulle tästä ilmoituksen.

 • Milloin saan maksun myymistäni kohteista?

  Ilmoitamme sinulle, kun olemme vastaanottaneet ostajan maksusuorituksen, jonka jälkeen sinun tulee toimittaa tai valmistella kohde noudettavaksi 3 arkipäivän sisällä. Maksun aikataulu riippuu siitä, onko kohde jo noudettu tai toimitettu, sekä valitsemastasi maksuaikataulusta. Voit valita aikataulun käyttäjätilisi asetuksien kohdasta 'maksut'.
  Myyjien on mahdollista valita seuraavista vaihtoehdoista:

  - Joka päivä
  - Kerran viikossa (keskiviikko)
  - Joka toinen viikko (kuukauden ensimmäinen ja kolmas keskiviikko)
  - Kerran kuukaudessa (kuukauden ensimmäinen keskiviikko)

  Mikäli kohde on toimitettu: Mikäli olet lähettänyt kohteen, sinun tulee vaihtaa sen status muotoon 'Toimitettu'. Kun ilmoittamasi seurantakoodi todistaa kohteen olevan kuljetuksessa, ostajalle lähetetään ilmoitus, jossa häntä pyydetään tarkistamaan kohde ja ilmoittamaan mahdollisista ongelmista 3 arkipäivän kuluessa. Kun toimituksesta on kulunut 4 päivää, maksusi aikataulutetaan valintasi mukaan.

  Huomaathan, että mikäli et ilmoita seurantakoodia, tai mikäli kohde ei seurantakoodin mukaan ole vielä kuljetuksessa, saat maksun valitsemasi maksuaikataulun mukaan 14 päivän kuluessa siitä, kun kohde on ilmoitettu toimitetuksi.

  Mikäli kohde on noudettu: Mikäli ostaja on noutanut kohteen, sinun tulee muuttaa sen status muotoon 'Noudettu'. Maksu siirretään sinulle 14 päivän kuluessa siitä, kun sinä, myyjä, olet muuttanut statuksen muotoon 'Noudettu'. Maksuajankohta riippuu tämän lisäksi myös asetuksissasi valitsemastasi aikataulusta.

  Voit muuttaa aikatauluvalintaasi seuraavan linkin kautta kirjauduttuasi sisään käyttäjätilillesi:
  https://www.catawiki.com/accounts/settings/payment

  Löydät odotetun maksuajankohdan myös Catawikin sähköpostitse lähettämästä maksuvahvistuksesta. Huomaathan, että maksut käsitellään ainoastaan arkipäivinä, ei viikonloppuisin.

  Mikäli ostajan tilauksen kanssa ilmenee ongelmia, maksua saatetaan pidättää, kunnes asia on ratkaistu. Voimme tarvittaessa toimia välikätenä.

 • Milloin minun tulee toimittaa kohteeni?

  Ilmoitamme sinulle heti, kun voittaneen tarjouksen tehnyt henkilö on tehnyt maksusuorituksen. Tämän jälkeen sinun tulee toimittaa kohde 3 arkipäivän kuluessa.

Lataa Catawiki-huutokauppasovellus

Lataa App Storesta Lataa App Storesta