Valitukset ja myymättömät kohteet
Miten otan yhteyttä ostajaan?

Olitpa sitten ostamassa tai myymässä, ymmärrämme, että on tärkeää pystyä ottamaan yhteyttä toiseen osapuoleen. Catawikin viestikeskus auttaa sinua pysymään ajan tasalla Catawikin muiden käyttäjien kanssa lähettämistäsi viesteistä. Ostajat ja myyjät voivat olla toisiinsa suoraan yhteydessä, mikäli heillä on kysyttävää kohteesta tai sen maksusta tai toimituksesta. Yhteyttä voi ottaa sekä ennen huutokauppaa, että sen aikana ja sen jälkeen.

Viestikeskuksemme on Catawikin ainoa sallittu yhteydenpitoväline. Voit lähettää viestejä kohteen sivun kautta sekä ennen huutokauppaa, että sen aikan ja sen jälkeen.

Kun huutokauppa on päättynyt ja kohde on maksettu, voit lähettää viestejä käyttäjätilisi osiossa 'Viestini'. Täällä voit myös tarkastella kaikkia lähettämiäsi ja vastaanottamiasi viestejä.

Otathan huomioon seuraavat asiat ennen viestin lähettämistä:

Hyväksyttyä:
- Käytä ystävällistä ja kohteliasta kieltä
- Toimikaa yhteistyössä toistenne kanssa tilausten viimeistelemiseksi ja vastatkaa asiakaspalveluongelmiin mahdollisimman nopeasti

Ei hyväksyttyä:
- Älä käytä loukkaavaa, agressiivista, syrjivää tai muuten sopimatonta kieltä
- Älä lisää viestiin muiden ihmisten henkilökohtaisia tietoja (nimeä, osoitetta, puhelinnumeroa, jne.)
- Älä käytä viestikeskusta spämmin lähettämiseen, markkinointiin tai Catawikin ulkopuolella tapahtuvien kauppojen järjestämiseen; tämä on käyttöehtojemme vastaista.

Löydät lisätietoa käyttöehdoistamme 

Oliko tämä artikkeli hyödyllinen?
Kiitos palautteestasi!
Kertoisitko artikkelista hieman lisää
Valitse sopivat vaihtoehdot
Kiitos palautteestasi!
Ota meihin yhteyttä