Kohteet ja tilaukset
Haluan perua ostokseni


Peruuttamisilmoitus


Mikäli haluat käyttää  peruuttamisoikeuttasi, sinun on annettava peruutusilmoitus 14 päivän kuluessa Kohteen vastaanottamisesta. Voit tehdä sen lähettämällä ilmoituksen myyjälle verkkomarkkina-alustamme kautta. 


Tee ilmoitus täyttämällä tämä lomake: peruuttamislomake.


Peruuttamispyynnön vahvistus


Kun olet ilmoittanut myyjälle tai meille, että haluat peruuttaa ostoksesi, arvioimme pyyntösi. Kun olemme hyväksyneet pyyntösi, lähetämme sinulle myyjän palautusosoitteen mahdollisimman pian.


Mikäli peruuttaminen ei ole mahdollista peruuttamisoikeutesi nojalla, selitämme, miksei peruuttamisoikeus koske kyseistä ostosta.

Peruuttamisoikeutemme


Peruuttamisoikeutemme tarkoituksena on selittää kuluttajan oikeuksista annetussa EU:N direktiivissä (2011/83/EU) säädetty peruuttamisoikeus. Tämä käytäntö on olennainen osa Käyttöehtojamme. Annamme nämä tiedot kaikkien Catawikin Ammattimyyjien puolesta, jotka käyttävät alustaamme myydäkseen Kohteita Euroopan talousalueella (ETA) asuville ostajille. 


Direktiivillä annetaan Ostajille oikeus peruuttaa ja palauttaa Ammattimyyjältä ostettu ostos (merkitty "Pro"-kuvakkeella Myyjän nimen vieressä Kohteen sivulla), kunhan (i) Ostaja ei osta Kohteita ammattimaisesti ja (II) Ostaja asuu ETA-alueen maassa. 


Peruuttamisoikeus antaa oikeutetuille Ostajille ('Kuluttajille ') 14 päivän harkinta-ajan päättääkseen, haluavatko he pitää ostoksen. Kuluttaja voi peruuttaa ostoksen harkinta-ajan sisällä antamatta peruutuksen syytä. Suosittelemme kuitenkin antamaan syyn. Tämä antaa meille mahdollisuuden yrittää ratkaista ongelman tai estää samaa ongelmaa tapahtumasta tulevaisuudessa. Mikäli olet direktiivin mukaan oikeutettu kuluttajana, seuraavat asiat koskevat ostoksiasi:


14 päivän harkinta-ajan alku


Harkinta-aika alkaa siitä päivästä, kun olet saanut Kohteen tai: 


 1. Mikäli Kohde toimitetaan useammassa kuin yhdessä toimituksessa tai se koostuu useista osista, se alkaa viimeisenä toimituspäivänä tai viimeisen osan toimituspäivänä.
 2. Säännöllisten toimitussopimusten kohdalla harkinta-aika alkaa ensimmäisen Kohteen toimituksesta.


Voit perua ostoksesi myös ennen Kohteen vastaanottamista. 


Velvoitteesi harkinta-ajan aikana


Sinun on käsiteltävä Kohdetta ja sen pakkausta varoen harkinta-ajan aikana Voit arvioida Kohteen samalla tavalla, kuin arvioisit sen normaalissa liikkeessä.


Kohteen käsitteleminen varoen on erittäin tärkeää, sillä Myyjä saattaa pitää sinut vastuussa Kohteen arvon alenemisesta, mikä on saattanut tapahtua muun kuin huolellisen käsittelyn aikana. Huolellinen käsittely on määritelty tapana, joka on hyväksyttävää Kohteen luonteen, ominaisuuksien, ja toimintojen määrittelemiseksi. Mikäli myyjä väittää, että käsittely on madaltanut Kohteen arvoa, emme pysty toimimaan välikätenä näissä vaatimuksissa. Sinun on päästävä ratkaisuun suoraan myyjän kanssa.Kohteen palauttaminen


Kohde, mukaan lukien kaikki sen mukana toimitetut lisävarusteet, on palautettava myyjälle 14 päivän kuluessa siitä, kun hyväksyimme pyyntösi. Mikäli mahdollista, palauta Kohde alkuperäisessä kunnossa ja pakkauksessa. 


Jos Kohdetta ei palauteta Myyjälle 14 päivän kuluessa siitä, kun hyväksyimme peruutuksen, peruuttamisoikeus menetetään ja Kohteen hinta maksetaan Myyjälle.


Mikäli Kohde palautetaan Myyjälle 14 päivän kuluessa ilman toimitusongelmia tai muita ongelmia, koko ostohinta ja toimituskulut palautetaan sinulle. Mikäli Myyjä on jo saanut maksun kyseisestä Kohteesta, hän on velvollinen korvaamaan sinulle ostohinnan ja toimituskulut. 


Paluukuljetuksen kustannukset


Mikäli peruutat ja palautat Kohteen peruuttamisoikeuden nojalla, sinä olet vastuussa paluutoimituksen välittömistä kustannuksista, riskeistä ja järjestämisestä.


Suosittelemme, että pakkaat Kohteen hyvin ja turvallisesti ja käytät vakuutettua toimitusta. Tämä johtuen siitä, että mikäli myyjä voi osoittaa Kohteen vaurioituneen tai kadonneen paluukuljetuksen aikana, meillä on oikeus maksaa Myyjälle. Mikäli näin käy, sinun on (i) otettava yhteyttä suoraan myyjään, jotta voit järjestää (osittaisen) hyvityksen ja/tai (II) ottaa yhteyttä kuljetusyhtiöön vahingon korvauksen lunastusta varten.


Peruutusoikeuden ulkopuoliset esineet


Seuraavat tuotteet ja palvelut, joita saatetaan tarjota alustallamme, jätetään peruuttamisoikeuden ulkopuolelle Direktiivin mukaisesti. Tämä luettelo sisältää kaikkein merkityksellisimmät Catawikissä myydyt tuotteet ja/tai palvelut, jotka eivät sisälly direktiiviin. Et voi peruuttaa seuraavien kohteiden ostosta:


 1. Tuotteet tai palvelut, joiden hinta liittyy rahoitusmarkkinoiden muutoksiin, joihin ammattimyyjällä ei ole määräysvaltaa ja joita saattaa tapahtua peruuttamisenmääräajan kuluessa. Näihin kuuluvat muun muassa tietyt jalokivet ja jalometallit, sekä niistä valmistetut esineet. Näitä ovat esimerkiksi timantit sekä korut, joiden arvoa timantit määrittävät, tai kulta kolikot ja harkot.
 2. Tuotteet, jotka on valmistettu toiveidesi mukaisesti tai jollekin tietylle henkilölle.
 3. Tuotteita, jotka pilaantuvat nopeasti tai joilla on rajoitettu säilyvyys. 
 4. Vapaa-ajan toimintaa koskevat sopimukset edellyttäen, että sopimuksessa määrätään tietystä päivämäärästä tai ajasta, jolloin vapaa-ajan toiminta on toteutettava.
 5. Majoitusta koskevat sopimuksen edellyttäen, että sopimuksessa määrätään tietty päivämäärä tai aika ja edellyttäen, että se on tarkoitettu muuhun käyttöön kuin asumiseen, tavaroiden kuljetukseen, leasing-palveluihin tai catering-käyttöön.
 6. Sinetöidyt tuotteet, joiden tiiviste on rikkoutunut ja joita ei voida lähettää takaisin terveys-tai hygienia syistä.
 7. Alkoholijuomat, joiden arvo määräytyy niiden markkinoiden muutosten mukaan, joihin ammatti myyjällä ei ole määräys valtaa ja joiden hinta oli sovittu ostohetkellä mutta juomat voidaan toimittaa sinulle vasta 30 päivän kuluttua.
 8. Sinetöidyt äänitallenteet, video tallenteet tai tietokoneohjelmistot, joiden tiiviste on rikkoutunut toimituksen jälkeen.
 9. Sanomalehdet, aikakauslehdet tai muut julkaisut, lukuun ottamatta niiden tilauksia.Oliko tämä artikkeli hyödyllinen?
Kiitos palautteestasi!
Kertoisitko artikkelista hieman lisää
Valitse sopivat vaihtoehdot
Kiitos palautteestasi!
Ota meihin yhteyttä