OSTOKÄYTÄNNÖT

Catawiki on verkkoalusta, josta voit löytää erityislaatuisia esineitä myyjiltä ympäri maailmaa. Meille on erittäin tärkeää, että verkkoalustamme on turvallinen käyttää sekä myyjillemme että ostajillemme. Näin pystymme takaamaan parhaan mahdollisen käyttökokemuksen sekä myyntituloksen. Tämä tarkoittaa, että sinun tulee hyväksyä ja noudattaa käyttöehdoissamme ilmoitettuja sääntöjä. Haluamme täten selventää Catawikin tärkeimpiä ostamiseen liittyviä sääntöjä.

REKISTERÖITYMINEN

 • Käytä oikeita henkilötietojasi  
  Jokainen Catawikin hyväksymistä maista tuleva henkilö voi luoda käyttäjätilin. Sinun tulee rekisteröityä totuudenmukaisesti, oikeita henkilötietojasi (ja tarvittaessa voimassaolevaa henkilökorttia) käyttäen. Mikäli olet alle 18-vuotias, sinulla täytyy olla vanhempasi tai holhoojasi lupa.
 • Turvaa käyttäjätilisi
  Olet vastuussa käyttäjätilistäsi ja sen kirjautumistietojen salassapidosta. Älä jaa niitä muiden kanssa. Mikäli epäilet jonkun muun tuntevan kirjautumistietosi, sinun tulee vaihtaa salasanasi välittömästi ja ilmoittaa asiasta meille.
 • Sinun on mahdollista poistaa käyttäjätilisi
  Joskus käyttäjätilin poistaminen ei ole mahdollista heti johtuen esimerkiksi hiljattain ostamastasi kohteesta. Catawikin on mahdollista kieltäytyä tilin poistamisesta tietyissä tilanteissa; esimerkiksi silloin, kun sinulla on suorittamattomia maksuvelvollisuuksia Catawikille.

HUUTOKAUPAN AIKANA

 • Kaikki tarjoukset ovat sitovia
  Kun teet tarjouksen, olet velvoitettu ostamaan kohteen mikäli voitat sen. Emme pysty poistamaan tarjoustasi. Tarkasta kohde ja sen valokuvat, kuvaus ja toimitusmahdollisuudet tarkasti ennen tarjouksen tekemistä.
 • Sinun ei ole sallittua tehdä tarjouksia omista kohteistasi
  Sinun ei ole sallittua tehdä tarjouksia omista kohteistasi, tai sinuun yhdistettävien henkilöiden kohteista. Pidämme tarjousten vilpillistä ylösajamista erittäin epäoikeudenmukaisena ja laittomana toimintana, mistä syystä emme hyväksy sitä verkkoalustallamme.
 • Sinun tulee tarkistaa, salliiko maasi lainsäädäntö kohteen maahantuonnin
  Ostajana sinulla on velvollisuus tarkistaa, liittyykö ostamasi kohteen maahantuomiseen säännöksiä tai rajoituksia. Kohteen myyjä eikä Catawiki tarkista asiaa sinulle.
 • Käytä viestijärjestelmäämme oikeudenmukaisesti
  Sinun ei ole sallittua ehdottaa myyjälle kauppaa verkkoalustamme ulkopuolella. Emme tee tällaisissa tilanteissa maksusuorituksia tai tarjoa asiakaspalvelua.

HUUTOKAUPAN JÄLKEEN

 • Sinulla on velvollisuus maksaa voittamasi kohteet
  On erittäin tärkeää, että ymmärrät kaikkien tarjousten olevan sitovia. Hyväksymällä Catawikin käyttöehdot ymmärrät, että sinun tulee maksaa kohde kolme 3 päivän kuluessa sen voittamisesta. Ilmoitat myös hyväksyväsi mahdolliset rangaistukset tilanteessa, jossa et täytä maksuvelvollisuuttasi.
 • Ole kunnioittava, avoin ja johdonmukainen kommunikoidessasi ongelmasta
  Catawiki kehottaa sinua ottamaan yhteyttä suoraan myyjään mahdollisissa ongelmatilanteissa. Asiakaspalvelutiimimme tekee myös parhaansa asian ratkaisemiseksi. Älä käytä loukkaavaa tai sopimatonta kieltä, loukkauksia, uhkauksia tai syrjintää. You may leave appropriate feedback for the seller, visible on our website.
 • Kunnioita muiden käyttäjien yksityisyyttä
  Sinun ei ole sallittua käyttää henkilökohtaisia tietoja ei-toivottuun kommunikointiin, kuten mainontaan.

Käytämme data-analyysiä valvoaksemme, että näitä sääntöjä noudatetaan. Luotamme, että käytät Catawikin reilulla ja asianmukaisella tavalla. Sääntöjen rikkominen saattaa johtaa erilaisiin rangaistuksiin, kuten tarjoustoiminnon jäädyttämiseen, rahallisiin sakkoihin tai käyttäjätilin sulkemiseen.